Ik kijk tegenwoordig naar tiktok filmpjes van mensen die zelf dingen maken. Hier kwam ik o.a. glitterballen tegen. En toevallig had ik van een kennis ook een aantal plastic doorzichtige kerstballen gehad. Het zag er zo makkelijk uit. Even wat lijm en wat glitter maar het tegenovergestelde bleek. De eerste ballen gingen prima, maar daarna werd de lijm dik en ging het niet zoals het zou moeten gaan. Maar uiteindelijk hebben Daphne en ik het toch een soort van voor elkaar gekregen.

Wat moet je doen:
Doe de lijm in de bal. (Haal het dopje ervanaf). Let op dat je soepele lijm hebt. Kinderlijm lijkt niet geschikt hiervoor. Dit rond laten gaan in de bal. Daarna laat je het overschot van lijm uit de bal lopen. Nu voeg je de glitter toe in de bal. Draai de bal rond, zodat de glitter overal komt. Het restant van de glitter klop je uit de bal. Laat het geheel drogen en voila.

Ik zelf heb er ook een letter sticker op geplakt.

Inmiddels ben ik erachter dat je als je glitter aan de buiten kant wilt doen, kan je het beste Modge Pod gebruiken als lijm basis en het daarna met epoxy sealen.