Wat ik leuk vind is creatief nadenken over alles. Mijn dochter heeft prachtige lange haren die ik vaak invlecht. Maar met speciale dingen verzin ik ook (tenminste ik wordt geinspireerd door dingen die ik online zie, bv pinterest) leuke haardrachten voor mijn dochter.

Dus met kerst hadden we een rendier en met halloween hadden we een spin.

Eigenlijk heel eenvoudig te maken. Wat je nodig hebt is het volgende:

  • Rendierhaar02131220

Rendier:

> schuim bun voor de knot
> elastiekjes
> haarpinnen (iets uitelkaar staand)
> plakogen
> rood pompommetje
> Pijpenragers (bruin of zwart)
> Lijmpistool

Plak met een lijmpistool de plak ogen op de boven, zij-kant van de haarpinnen. Ook de pompom moet op de haarpinnen worden vastgeplakt. Gebruik per gewei 2 pijpenragers.
De eerste vouw je dubbel en draai je rond tot dat beide draden helemaal bij elkaar zitten. Steek een haarpin onder aan de pijperagers op het stuk waar je bent begonnen met draaien (bij het dichte eind). De tweede pijperager knip je door midden en vouw je vervolgens op een tweederde van de eerste pijpenrager om de eerste pijpenrager heen en draai de draden van de tweede pijpenrager samen. Vouw de pijpenragers in de vorm van een gewei tot je tevreden bent. Maak nog een gewei.

Maak een knot in het haar met behulp van de bun. Steek de geweien met behulp van speldjes in de bun aan de bovenkant. De ogen ook in de bun steken aan de bovenkant. De pompom steek je in het midden van de bun (daar waar het gat zit). En klaar!!

 

  • Bestand_011
  • Bestand_012
  • Bestand_013
  • Bestand_014


Spin:

> schuim bun voor de knot
> elastiekjes
> haarpinnen (iets uitelkaar staand)
> vilt zwart en wit
> plakogen
> Pijpenragers (bruin of zwart)
> Lijmpistool

Knip uit vilt 2x ovalen voor zwart en 2 voor wit (kleiner dan de zwarte). Plak op het vilt met een lijmpistool de plak ogen, en plak deze vervolgens op de boven, zij-kant van de haarpinnen.
Gebruik 8 pijpenragers. Vouw de uiteinden een klein beetje om zodat je de haarspeld er in kan doen.

Maak een knot in het haar met behulp van de bun. Steek de poten in de bun aan iedere zijkant vier stuks.  De poten vouw je in vorm. De uiteinden van de pijperagers zet je vast op het haar. De ogen ook in de bun steken aan de bovenkant. En klaar!!