Joke Postma (Jookz)

 
 

Oh ik kan ze gewoon niet weerstaan die patronen van Joke Postma. Onderhand zo ongeveer mijn favouriete ontwerpster.
Joke legt altijd goed uit hoe je het moet doen en natuurlijk het gemak / en betaalbare pakketjes die je kunt kopen op www.creamijn.nl.


Dus ik ging dit keer voor het Jooks Jungle Haak Bookazine! Ik zag elke keer weer iets op facebook voorbij komen.En ik ben er helemaal weg van! Tja dan ga je dus overstag. (want ja na 40 boeken heb je toch eigenlijk nog steeds niet genoeg). Ja echt wel. Maar dan moeten er niet van die leuke patronen en boekjes blijven verschijnen.... Het wordt zowaar een verslaving naast het haken.

Het Jookz Jungle Haak Bookazine is weer een winner. Prachtige foto's, geweldige ontwerpen en een hoop variatie in de patronen. Zo kan je een eigen vlaggen slinger maken (of gewoon de vlaggen los laten), mooie baby speeltjes, een geweldige luiaard met hangzak, leuk origineel mandje, verlegen plantjes, dekens en nog meer... Ben je al nieuwschierig, bestel je eigen exemplaar dan op de website van Jookzcreations (zie link onder aan artikel).


Klik hier voor de site van Jookz creaties.
Klik hier voor de link naar het boek.
Voor kant en klare pakketjes kan je terecht bij Creamijn.nl: pakketjes


PS: er is toestemming voor het gebruiken van de foto's.

 
 
 
 Recensie Jookz Jungle Haak Bookazine
 

 
 

Recensie Retroprints Fotofabriek

Als je volledig digitaal werkt en foto’s maakt moet je even nadenken welke foto’s je geprint zou willen hebben als je gevraagd wordt om de retroprints van fotofabriek te testen.

Omdat het artikel op mijn website komt, wilde ik het relateren aan het haken, maar ja welke foto's ga je dan uitprinten en wat doe je daarna met je foto’s?
Dus als ik dan even nadenk gebruik ik natuurlijk mijn allergrootste inspiratiebron: Mijn dochter Daphne samen met mijn haakwerkjes! Ik ga deze foto's gebruiken voor een inspiratiebord.

Via https://www.fotofabriek.nl/producten/fotos/retroprints/ kan je retroprints laten afdrukken. 8 stuks voor €4,95.
De foto’s worden afgedrukt met een wit frame erom heen. Zoals je ‘vroeger’ de polaroid foto’s had.

Je kan kiezen tussen een blanco ontwerp of een vooraf bepaald ontwerp.

Ik hou van ontwerpen, dus heb ik gekozen voor het blanco ontwerp:

De foto’s zijn makkelijk in het programma te slepen, waarna ze worden geupload. De fotos zijn groter of kleiner te maken
en te verschuiven zodat je precies erop krijgt wat je wilt.
Op de foto/ of de randen kan je zelf teksten toevoegen, decoraties en alles is precies te plaatsen waar jij wilt.
Er zijn veel fonts en cliparts om mee te werken.

De foto’s heb ik besteld op 6 januari en ontvangen op 09 januari. De foto's zaten netjes verpakt met een karton in de envelop zodat je foto's niet verbuigen tijdens het transport. Ik had verwacht dat het een soort Polaroid foto's zouden zijn, maar het blijken een soort kaartjes te zijn met de uitstraling van de vroegere poloroid foto's. Dus geprint op karton. Het uiteindelijke resultaat vond ik wel leuk.

Op fotofabriek kan je ook je fotoboeken maken en laten afdrukken, maar ook je losse foto’s afdrukken is natuurlijk geen
probleem.

Recensie Retroprints Fotofabriek

 
 

Christel Krukkert

Haken voor Sint, Kerst en de lange winteravonden

I LOVE CHRISTMAS!!
Elk jaar maakt mijn hoofd over uren voor wat ik dit jaar zal haken voor kerst. Een kerstman?, Een sneeuwman, een .... Oh alles is leuk als het met kerst te maken heeft.

Ik dacht, ik heb nu meer dan genoeg boeken, maar toch heb ik weer drie boeken aangeschaft. Dit is een van de drie. Ik kon hem echt niet laten liggen. En ik heb er geen spijt van. Het betreft niet alleen kerst, maar ook Oud & Nieuw, Sinterklaas en winter.
En alles is plat gehaakt net zoals in haar boek Boerderij beestjes haken.


Het boek bestaat uit 88 pagina's. Het begint met tips en technieken en vervolgens een uitgebreide beschrijving van alle patroontjes. De volgende patroontjes staan in dit boek: Sinterklaas, Ozosnel, Pietje, de stoomboot, kerstboom, de kerstman, Ruby het rendier, engeltjes, kersthangers, champagnefles, vuurpijl, sneeuwsterren, sam de sneeuwman, Pek de Pinguin.
In het hele boek staan prachtige, kleurrijke fotos.  Je wordt alleen van de foto's al helemaal blij en komt direct in kerststemming.

Ik ben helemaal weg van dit super leuke boek, met een duidelijke Christel Krukkert kenmerk.  Een super aanrader!

Klik hier voor de site van Christel Krukkert.
Klik hier voor de link naar het boek.
Klik hier voor het bestellen van de pakketjes bij Cutedutch.
Patroontjes van het boek zijn ook los verkrijgbaar op de website van Christel Krukkert.


PS: er is toestemming voor het gebruiken van de foto's.

 

 Recensie haakboek Christels Winter Wonderland
  • Kerstman
  • PeckPinguin
  • Sint

 
 

DenDennis

 

Ik koop geen haakboeken meer. Ik heb er al zoveel. Ik kan het toch allemaal niet maken....


Maar dan moet er natuurlijk niet weer zo een leuk boek verschijnen. Wat een toppertje is dit. Een prachtig boek met 143 pagina's! Een echt DenDennis boek.

Dit boek is geschreven in samenwerking met de schrijver / illustrator van Dikkie Dik (Jet Boeke). Een leuke samenwerking die tot een geweldig boek heeft geleid.
Alle bekende figuren van Dikkie Dik zijn hierin verwerkt. Het boek bestaat uit meer dan 20 patronen. Met prachtige foto's. duidelijke uitleg en tekeningen van Jet Boeke.Klik hier voor de site van DenDennis.
Klik hier voor de link naar het boek.


PS: er is toestemming voor het gebruiken van de foto.

 
 
 
 Recensie Het enige echte Dikkie Dik Haakboek